Vores Menu

Her finder du en oversigt over vores snacks, gin, vin, cocktails og andre drikkevarer

Snacks

Grønne oliven

En sublim smagsoplevelse, der inviterer dine smagsløg på en autentisk rejse til Middelhavets hjerte. Pris: 45,-

 

Saltede mandler

Nyd en forførende smagsoplevelse med vores sprøde saltede mandler – en uimodståelig snack, der tilfredsstiller dine smagsløg med et knasende twist. Pris: 45,-

Sprøde chips

Dyk ned i en knasende nydelse med vores sprøde chips – en uimodståelig snack, der tilføjer en legende og sprød dimension til din smagsoplevelse. Pris: 35,-

Ristet surdejsbrød m. smør

Hver skive af vores håndværksskabte surdejsbrød er omhyggeligt ristet til en sprød gyldenbrun perfektion og serveres med en generøs portion cremet smør. Pris: 35,-

 

 

Hos 1609 har vi lavet et tæt samarbejde med “FANGST”. FANGST er navnet på en lille dansk virksomhed med rødder i Skandinavien som er dedikerede til at udvikle den nordiske madkultur. Dette indebærer at genopdage og gentænke fødevarer og madlavningsmetoder, som vi har glemt eller ikke længere respekterer.
Konserves af skaldyr er en kunst, vi langt fra har udviklet til sit potentiale i vores nordiske region. Ikke desto mindre havde vi faktisk en tradition for denne fine konserveringsmetode med hundredvis af små konserveringsvirksomheder langs vores kyster for et århundrede siden. Vores farvande har nogle af verdens fineste fisk, og vores gastronomi roses for sin kvalitet og innovation. Derfor har FANGST med hjælp fra gode mennesker sat sejl for at genopdage og udforske rigdommen af skaldyr i de nordiske have. Med respekt for naturen og gastronomisk håndværk. Fisken bliver konserveret i dåser og serveres som velsmagende snacks.

Alle serveringer leveres med ristet surdejsbrød, frisk citron og sæsonbestemte krydderurter.

Blåmusling No. 1

Limfjordsblåmuslinger marineret med dild og fennikelfrø

110,-

Færøsk Laks No. 2

Laks fra Færøerne med havtorn og citronverbena

110,-

Regnbueørred

Dansk regnbueørred røget med enebær og citrontimian.

110,-

Sild No. 1

Norsk røget sild med hvid peber og ramsløg.

110,-

Brisling No. 1

Den nordiske sardin røget med lyng og kamille.

110,-

Er du rigtig sulten, kan du prøve alle 5 varianter for 500,-

Charcuteriebræt

 Vores tapasanretning forkæler dine smagsløg med sæsonens friske oste, delikate pølser og saftige oliven. Dyp dine foretrukne bites i vores lækre dips og lad vores charcuteriebræt være din guide gennem en verden af gastronomisk fornøjelse.

179,-

Vin

Hvidvin
2022 Pecorino. Pris: 75,- / 399,-

Denne Pecorino har en dejlig rig smag og flot fylde samt mange spændende underliggende aromaer af tropisk frugt. En smagsfuld hvidvin.

 

 

Leitz Riesling Eins Zwei Dry. Pris: 90,- / 449,-

Druerne kommer fra marker omkring Geisenheim, Hattenheim og Erbach i Rheingau. Eins-Zwei-Dry er kompleks og elegant med delikat friskhed og frugtige noter af citrus og stenfrugt, mineralitet, livlig syre og et lillebitte touch af sødme.

Les Cortis Astrome 2020. Pris: 499,-

50% Chardonnay 50% Altesse. Denne hvide vinsammensætning er lavet af en blanding af Altesse og Chardonnay og stammer fra vinstokke, der er plantet i kalksten, ler og granitjord. Frisk, velsmagende, mediumfyldig og en fornøjelse at nyde med det samme. I Frankrigs nye ‘vin nature’ legeplads har Jérémy Decoster lavet naturvine siden 2016. Hans 6 hektar store domæne kaldes Les Cortis (haven på lokal dialekt).

2021 Albarino, Zarate. Pris: 599,-

Vinen har intens duft med grønne og urtede toner, flint og fersken. Fast Albarino med sprød syre og saftige toner af grape og citrus. Det tætteste man kommer saltvand på flaske og et drømme match til helt rene skaldyrsretter.

 

 

Mont Verrier Bourgogne Chardonnay Sainte Marthe. Pris: 599,-

Domaine Mont Verrier ”Cuvée Sainte Marthe” er en hvidvin fra Bourgogne lavet på 100% Chardonnay. Meget aromatisk med noter af grape, stenfrugt (især fersken) og mere eksotisk frugt som ananas og passionsfrugt. Fra fadet kommer godt med vanilje og et strejf af kokos. 

Rødvin

 

Mont Verrier Beaujolais Pierres Dorées. Pris: 80,- / 419,-

Beaujolais Pierre Dorées er introduktionen til Mont Verrier’s sortiment af Beaujolais’er. -Og hvilken introduktion! Den er næsten den perfekte definition af Beaujolais med sin klare, sprøde bærfrugt, saftighed, bløde struktur og store drikkeglæde.

 

Milbrandt Cabernet Sauvignon. Pris: 90,- / 449,-

Milbrandt Cabernet Sauvignon er en mørk, kompleks og fyldig rødvin fra Columbia Valley i Washington, USA. Fyldig og bred, med en frodig symfoni af mørk frugt, bløde tanniner og en lang, mokka- og vaniljepræget eftersmag.

 

 

 

2021 Vindemiatrix, Bodega La Senda. Pris 499,-

Vindemiatrix er druer fra 7 forskellige parceller i 500-550 meters højde. Druen er primært Mencia (90%), mens de resterende 10% er hvide druer (Palomino, Godello og Doña Blanca). Ganske kort maceration på 4-5 dage, og 7 måneders lagring på beton.

Det er rødt, med frisk bærsyre og relativt lyse toner.

2020 La Mariole. Pris: 499,-

Gamle vinstokke Carignan og Marselan fra sydfranske Corbières med STOR saftighed. Mørk og rustikt, men hylende sjovt at drikke i store tåre.

Super god økologisk rødvin

 

 

 

 

2019 Côtes du Rhône, Elkjær-Amiel. Pris: 599,-

60% Grenache i hele klaser, 20% Cinsault afstilket og 20% Mourvèdre ligeså. Grenachen er fra en mark plantet i 1950 på sand og kalk. Cinsault og Mourvèdre er plantet i midt firserne på kalk og ler.

Grenachen er vinificeret på klassisk vis med 3 ugers maceration, Cinsault og Mourvèdre afstilket og skånsomt vinificeret. De tre vine er forenet et halvt år før flaskning.

Rosé
Leitz Eins Zwei Dry Rose. Pris: 80,- / 375,-

Eins-Zwei-Dry Rosé er en frisk og frugtig rosévin lavet på 100% Pinot Noir.

Attraktiv duft af skovjordbær, hyben og hindbær. Rund og saftig, med en frisk syre og noter af rød frugt. Et sikkert sommerhit!

Téte Rose. Pris: 499,-

“Le Tète Rosé” fra Domaine Les Tètes er en rosévin fra Vin de France-regionen.
Denne vin er en blanding af 2 druesorter, nemlig Grolleau og Sort Gamay.

 

 

Valdemoreda. Pris: 155,-

Spansk rosévin lavet på Garnacha, det spanske navn for druesorten Grenache. Fremstillet af Conde de Valdemar, som er en anerkendt producent i Rioja. Opkaldt efter en dalsænkning med et smukt morbærtræ. Imødekommende og ligetil rosévin med god fylde og friskhed.

Baron d’Arignac. Pris: 225,-

Baron D’Arignac Rosé er fremstillet på Carignan, Cinsault og Grenache. Den er dyrket i Hérault regionen, mellem Montpellier og Narbonne. Druerne er maskinhøstede. Den flotte rosé farve fås ved udblødning af skallerne når druerne presses. Alkoholgæringen foregår ved lav temperatur (18°C), derefter klares vinen og filtreres.

Aromatic Grenache. Pris: 70, / 250,-

Bruno Andreu Aromatic Grenache Rosé er nærmest den perfekte rosévin. Man bliver budt velkommen af den smukkeste, sarte lakserosa farve, og som titlen ’Aromatic’ indikerer, så vælter duften op af glasset. -Og det er den helt rigtige duft! Smagen følger med og man bliver bare glad i låget af at drikke den.

Orange vin
2022 Trafalgar, Vin de France, Mamaruta. Pris: 549,-

Trafalgar er en ekstremt let tilgængelig orangevin på Muscat á Petit Grains. Druerne gærer med skindkontakt i ca. 3 uger. Frugten er lys og varm, med noter af fersken, kamille, honning og abrikos. Tanninerne er bløde og vinen i absolut balance.

Champagne / Cava

 

2021 Cava Brut Nature, Can Suriol. Pris: 85,- / 429,-

2017 Brut Nature (Brut Nature – ingen dosage) er lavet på de klassiske cavadruer Macabeu, Xarel-lo og Parellada fra marker i 250-320 meters højde. Vinen har ligget næsten to år på flaske inden degorgering. For nogle producenter er økologi et nyopdaget fænomen. Det gælder ikke for Can Suriol, som har været økologisk certificeret siden 1996.

Brugnon Brut Selection Champagne. Pris: 899,-

Brugnon Brut Selection er en tør champagne fra Montagne de Reims. Skøn duft af modne æbler, toast og grapefrugt. Flot, vinøs og smagfuld med stor finesse og charme. Boblerne er liflige og delikate. Finishen byder på noter af mandariner og kandiserede æbler.

 

 

Kan du ikke vælge mellem vores dejlige vine, kan du også prøve vores vinsmagsbræt som er 3 udvalgte glas vin. 

Pris: 225,- (Vores vinsmagsbræt indeholder 3 x 10 cl vin)

GIN & TONIC

Da vi har langt over 130 forskellige gin og tonic, vil det tage for lang tid at liste dem alle her. Tag i stedet for et kig i vores store ginskab og find lige præcis den gin du ønsker. Vi står selvfølgelig også altid til rådighed, hvis du vil have et råd med på vejen.

Priser:

 

Gin markeret med rød – 95,-

 

Gin markeret med grøn – 105,-

 

Gin markeret med sort – 115,-

 

Alle vores gin serveres med 4 cl gin, den rigtige tonic og garnish.

 

Kan du ikke vælge mellem vores mange gin, kan du også prøve vores ginsmagning som er 3 eller 5 udvalgte gin.

 

Pris: 295,- / 445,-

 

Vores ginsmagning kan også kombineres med en tapas-anretning til 145,- (Tapas skal forudbestilles 2 dage før og skal bestilles til min 8 personer)

Cocktails / Spritz / Shots

Cocktails
Gin Hass

Serveres med gin, mangosirup, lemon sodavand, limesaft & tørret citron – Sweet and exotic. Just like your spouse

Pris: 115,-

Gimlet

Serveres med gin (valgfri gin), lime cordial & tørret lime – Cruise the world from where you’re sitting

Pris: 115,-

Bramble

Serveres med gin, sukkersirup, citronsaft, Crème de Mûre & tørret brombær – Berry on!

Pris: 115,-

Espresso Martini

Serveres med vodka, Kahlúa, espresso & kaffebønner – Your pickup is here

Pris: 120,-

Oak Matured Negroni

Serveres med fadlagret gin, Campari, vermouth, tørret appelsin – Mature, so we don’t have to be

Pris: 125,-

Honey Highball

Serveres med Monkey Shoulder Malt Whisky, mjød & citron – Honey, I’m home

Pris: 115,-

Spritz
Aperol Spritz

Aperol, Cava & orange – from mainstream to remainstream

Pris: 95,-

Campari Spritz

Campari, grapefruit & tonic – as bitter and pearly as your ex wife

Pris: 95,-

Hugo Fuss Spritz

Lillet Blanc, Dolin Blanc & Fever Tree Elderflower Tonic – Come see what fuss is about

Pris: 95,-

The Pineapple Cocktail Express
Tropical Tickle Tease

Mango/Passion syrup, Bombay Saphire, pineapple juice & orange – Come tickle that tease

Pris: 95,-

Rhubarb Rhapsody

Rhubarb Syrup, Bombay Saphire, pineapple juice & lime – A story that gets better the more you drink

Pris: 95,-

Raspberry Breeze

Raspberry syrup, Bombay Saphire, & pineapple juice – Is the wind really the only thing that blows?

Pris: 95,-

Ginshots / Tequilasmagning
Ginshots

Hindbær, Rabarber, Pære, Lakrids eller Mango/Passion shots

Pris: 1 shot 30,- / 10 shots 200,-

Tequilasmagning

Smagsbræt med 3 forskellige kvalitetstequila. 1 x tequila blanco, 1 x tequila reposado,
1 x tequila anejo
Severes med chilli salt, kaffegrums, lime & appelsin

Pris: 3 x 4 cl 250,-

Kan du ikke vælge, kan du også prøve vores smagsbræt som er 3 udvalgte cocktails

Pris: 265,-  (Vores cocktailsmagsbræt indeholder 3 x 2 cl alkohol)

Øl, sodavand og andre drikkevarer

Øl
Carlsberg Pilsner

0.25L / 40,-

0.4L / 60,-

0.6L / 80,-

Tuborg Classic

0.25L / 40,-

0.4L / 60,-

0.6L / 80,-

Jacobsen Juicy IPA

0.25L / 45,-

0.4L / 65,-

0.6L / 90,-

Jacopsen Yakima IPA

0.25L / 45,-

0.4L / 65,-

0.6L / 90,-

Kronenbourg 1664 Blanc

0.25L / 45,-

0.4L / 65,-

0.6L / 90,-

Kronenbourg 1664 Blanc - Alkoholsfri

0.33L / 55,-

 

 

Sodavand / Lemonade / Vand
Coca Cola

0.5L / 45,-

Coca Cola Zero

0.5L / 45,-

Lemon

0.5L / 45,-

Kildevæld / Danskvand

0.5L / 35,-

Kaffe og Te

Kaffe
Americano

Pris: 38,-

Flat White

Pris: 42,-

Cappucino

Pris: 42,-

Latte

Pris: 48,-

Espresso

Pris: 30,- / 40,-

Iced Coffee

Pris: 45,-

1609’s Irish Coffee

Pris: 95,-

Te
Earl Grey

Pris: 40,-

Green

Pris: 40,-

White

Pris: 45,-

Roibos

Pris: 45,-

Reservation

Du er altid velkommen til at ringe og booke et bord i vores bar

TELEFON

+45 5373 1609

Vores adresse

Axeltorv 9, 1609 København V

(Palads Biografen)

 

Telefon: +45 5373 1609
Email: kontakt@bar1609.dk

Åbningstider


Mandag
Lukket
Tirsdag
16:00 - 23:00

Onsdag

16:00 - 23:00
Torsdag

16:00 - 24:00

Fredag

15:00 - 24:00

Lørdag

14:00 - 24:00

Søndag

Lukket